Ne puteți contacta pe site, pe Facebook sau la telefoanele: 0268 472 474 sau 0723584887

Livrare GRATIS cu Poșta Română, la orice comandă peste 300 lei.

 

Sărbătorim 25 de ani de la publicarea primei ediții a cărții Cele cinci limbaje ale iubirii


Distribuie
Sărbătorim 25 de ani de la publicarea primei ediții a cărții Cele cinci limbaje ale iubirii

Revista Together explorează succesul cărții lui Gary Chapman și înfățișează modul în care ea încă influențează oameni si în prezent.

Gary Chapman va vizita Marea Britanie în octombrie 2018 (luna aceasta) într-un tur sponsorizat de Moody Press și CLC UK. Conferințele sale includ Holy Trinity Brompton, Londra, joi 11 octombrie, și, de asemenea, el va vorbi în ziua deschiderii la CRE, Sandown Park, Esher, marți 16 octombrie.

Pentru mai multe informații privind programul conferințelor sale contactați: [email protected].

Cele cinci limbaje ale iubirii a fost publicată pentru prima dată în 1992 de Northfield Publishing (o diviziune a Moody Publishers), urmând ca mai apoi să apară o ediție ulterioară în 2015, ceea ce înseamnă că această carte a fost lansată pe piață de mai bine de 25 de ani. Cu toate că opera nu abordează lucrurile într-o manieră creștină explicită, cred ca mulți distribuitori creștini au achiziționat acest bestseller la un moment dat (în această perioadă) și, de asemenea, că încă o achiziționează. În primul an de la publicare au fost vândute 4000 de copii, acest numar a ajuns la peste 12 milioane de copii în prezent. În această carte, Gary Chapman explică teoria sa de bază privind sensul și îmbunătățirea relațiilor umane.

El susține că există 5 limbaje primare ale iubirii – care nu sunt decât 5 mijloace de a ne comunica dragostea catre alti oameni:

  • Cuvintele de afirmare/încurajare – de la complimente la mulțumiri, acestea ridică stima de sine a partenerului.
  • A petrece un timp de calitate – a oferi cuiva întreaga ta atenție, nedivizată.
  • Darurile – acestea sunt simboluri ale dragostei, recunoscute în toate culturile.
  • Serviciile – a îndeplini sarcini pentru care știi că partenerul tău ți-ar fi recunoscător, cum ar fi, de pildă, gătitul unei mese sau tunderea gazonului.
  • Atingerea fizică – acesta este un limbaj al corpului.

Dacă nu vorbești limbajul primar (de iubire) al partenerului, el nu se va simți iubit chiar dacă tu vorbești câte puțin din celelalte limbaje.

Dr. Chapman aprofundează aceste aspecte în cartea sa și oferă îndrumare privind modul în care poți ajunge să-ți cunoști propriul limbaj al iubirii, precum și pe cel al partenerului tău. Într-un interviu oferit pentru American TV show 100 Huntley Street, Chapman a explicat: ”Ideea de bază este că fiecare dintre noi are un limbaj primar al iubirii. Acesta este modul prin care ni se poate comunica faptul că suntem iubiți. Atunci când noi nu vorbim pe limba celorlalți, folosind limbajul lor primar, ei nu se vor simți iubiți, în ciuda faptului că noi le-am vorbi prin intermediul celorlalte limbaje.”

Conform studiilor, ceea ce este numit deseori ca ”perioada lunii de miere” la începutul relațiilor durează în genere aproximativ 2 ani. După aceea, relațiile pot începe să se degenereze. Când am împărtășit prietenilor faptul că scriam acest articol, ei mi-au mărturisit că această carte a lui Gary Chapman le schimbase căsnicia. Pete, unul dintre prietenii mei, mi-a spus că ”cartea lui Chapman, ne-a dat, mie și soției mele, o nouă înțelegere asupra relației noastre. Ne-a ajutat ca, pentru prima dată, să ne înțelegem reciproc nevoile, atât fizice, cât și emoționale.”

Seria Cele cinci limbaje ale iubirii, a lui Gary Chapman, include un număr de mai multe titluri: Cele cinci limbaje ale iubirii pentru adulți – oferind îndrumare în a identifica, înțelege și vorbi limbajul de dragoste al partenerului; Cele cinci limbaje ale iubirii pentru adolescenți – echipând părinții cu instrumente necesare în a-i ajuta să comunice în limbajul de iubire al adolescentului lor; Cele cinci limbaje ale iubirii pentru copii – oferind ajutor părinților în a descoperi limbajul primar al copilului lor și în a învăța cum să arate acestuia sentimente de respect, afecțiune și devotament necondiționat, sentimente pe care copilul le va interioriza și pe care le va manifesta ulterior în comportamentul său; Cele cinci limbaje ale iubirii - ediția pentru cei singuri – cu toții experimentăm nevoia de a ne simți iubiți indiferent de statutul relațiilor noastre, de aceea, aici, Chapman își adaptează/ajustează mesajul situației lor singulare/delicate. În cultura noastră modernă, care se ghidează după deviza ”totul este despre mine”, mesajul dr. Chapman este unul simplu și clar – fericirea vine atunci când învățăm cu adevărat să înțelegem limbajul dragostei celor apropiați nouă.

* Folosit cu permisiunea CLC UK si Together Magazine

 

Together Magazine

Together is the window to the UK Christian retail and trade. Providing the very best in product information, trade news, publisher and retail store profiles and much more

Scrie o recenzie

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta.

Produse menționate sau prezentate în această postare
Cele cinci limbaje ale scuzelor
Gary Chapman, Jennifer Thomas

„Iubirea este o alegere, nu o emoţie”, arată Gary Chapman. „Relaţiile dumneavoastră vor deveni de nerecunoscut dacă veţi lua decizia aceasta cu sinceritate şi în deplină cunoştinţă de cauză.” - Jon Spayde, conferențiar, scriitor și editor

Prețul nostru: 37,00 RON
Prețul tău: 37,00 RON

Dumnezeu vorbeşte limbajul iubirii tale (SC)
Gary Chapman

Iubirea nu poate fi trăită în singurătate - e nevoie de cineva care să răspundă acestei iubiri!

Prețul nostru: 40,00 RON
Prețul tău: 40,00 RON

Categorii