Ne puteți contacta pe site, pe Facebook sau la telefoanele: 0268 472 474 sau 0723584887

Livrare GRATIS cu Poșta Română, la orice comandă peste 300 lei.

 

Supunerea faţă de providenţa lui Dumnezeu


Distribuie
Supunerea faţă de providenţa lui Dumnezeu

Supunerea faţă de providenţa lui Dumnezeu

Supunerea faţă de providenţa lui Dumnezeu cere în primul rând să înţelegem semnificaţia termenului. Pe scurt, pentru studiul nostru, providenţa se referă la domnia suverană a lui Dumnezeu peste întreaga Sa creaţie, controlând, direcţionând şi orchestrând toate evenimentele şi circumstanţele pentru a-Şi atinge scopurile. În sprijinul acestei afirmaţii, aduc următoarele versete:

 

Eu zic: „Hotărârile Mele vor rămânea în picioare

şi Îmi voi aduce la îndeplinire toată voia Mea.”

            ISAIA 46:9-10

Toţi locuitorii pământului sunt o nimica înaintea Lui; El face ce vrea cu oastea cerurilor şi cu locuitorii pământului, şi nimeni nu poate să stea împotriva mâniei Lui, nici să-I zică: „Ce faci?”

           DANIEL 4:35

Ascultaţi, acum, voi care ziceţi: „Astăzi sau mâine ne vom duce în cutare cetate, vom sta acolo un an, vom face negustorie şi vom câştiga!”

 Şi nici nu ştiţi ce va aduce ziua de mâine! Căci ce este viaţa voastră? Nu sunteţi decât un abur, care se arată puţintel, şi apoi piere.— 

Voi, dimpotrivă, ar trebui să ziceţi: „Dacă va vrea Domnul, vom trăi şi vom face cutare sau cutare lucru.” 

IACOV 4:13-15

Deci vedem că Dumnezeu face ceea ce vrea, iar noi nu putem face altceva decât ceea ce El doreşte. Acest lucru ar fi înspăimântător dacă ar fi singurul lucru pe care-L ştim despre Dumnezeu. Dar Dumnezeu nu este doar suveran; El este desăvârşit în dragostea Lui statornică şi în infinita Sa înţelepciune, care depăşeşte capacitatea noastră de înţelegere.

Supunerea faţă de providenţa lui Dumnezeu înseamnă, aşadar, să recunoaştem că mai este încă mult de lucrat la caracterul nostru. Dumnezeu foloseşte situaţiile potrivnice ca un mijloc de realizare a acestui obiectiv (a se vedea Evrei 12:5-11). Acest lucru înseamnă să acceptăm evenimentele grele şi dureroase ale vieţii, chiar şi pe cele provocate de acţiunile altor oameni, ca fiind sub controlul Tatălui nostru ceresc, care este iubitor şi infinit în înţelepciune. Mai înseamnă şi să credem că Dumnezeu face ca toate evenimentele din viaţa noastră (fie că ni se par bune, fie rele) să conlucreze pentru a ne face să semănăm din ce în ce mai mult cu Cristos. (Romani 8:28-29). Înseamnă să aducem mulţumiri în toate situaţiile (1 Tesaloniceni 5:18) – nu pentru situaţia în sine, ci pentru promisiunea lui Dumnezeu de a folosi toate aceste situaţii pentru a ne face să semănăm mai mult cu Cristos.

Mărturisesc că, pentru mine, faptul de a mulţumi în orice situaţie nu este unul uşor. Printre altele, mă confrunt cu câteva probleme majore de sănătate, care îmi fac viaţa mai grea pe zi ce trece. Prin urmare, cum să fiu mulţumitor în aceste situaţii?

Am menţionat mai sus că Dumnezeu face ca toate circumstanţele să conlucreze pentru a face să semănăm mai mult cu Cristos. Aceasta este o veste excelentă cu privire la viitor, dar cum rămâne cu ziua de azi, când mă confrunt cu una sau alta dintre aceste neplăceri? Pentru aceasta, mă duc la ultima parte a versetului din Evrei 13:5, unde Dumnezeu promite: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” În greacă, aceasta este o afirmaţie categorică. Este ca şi când Dumnezeu spune: „Nu! Eu nu te voi lăsa niciodată. Nu! Eu nu te voi părăsi niciodată.”

În consecinţă, mă rog cam aşa: „Doamne, acesta este un moment greu pentru mine, dar Tu ai promis două lucruri: în primul rând, că nu mă vei părăsi în această situaţie; în al doilea rând, că, în infinita ta înţelepciune, Tu vei folosi această împrejurare grea pentru a mă face mai asemănător chipului lui Cristos.”

Probabil că nu voi şti niciodată cum face El asta sau care va fi rezultatul ei concret. Dar, în mod sigur, Dumnezeu ştie ce spune. Cu câteva luni în urmă, mă simţeam iritat de o anumită situaţie dificilă îngăduită de Dumnezeu. Mi-a venit atunci un gând, ca şi când l-aş fi auzit pe Dumnezeu vorbindu-mi:

„Ce preferi să fac: să îndepărtez situaţia asta grea sau s-o întrebuinţez pentru a te face mai asemănător chipului Fiului Meu?”

Prin acel gând, Dumnezeu mi-a dat blândeţea de a primi ceea ce făcea El.

Fragment din cartea „Binecuvantarea smereniei” de Jerry Bridges de la Editura CLC

 

Scrie o recenzie

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta.

Produse menționate sau prezentate în această postare
Binecuvântarea smereniei
Jerry Bridges

Noi admirăm smerenia atunci când o vedem. Dar cum o practicăm? Cum poate deveni smerenia - virtutea fundamentală a vieții creștine normale - o parte naturală a vieții noastre de zi cu zi?

Prețul nostru: 25,00 RON
Prețul tău: 25,00 RON

Disciplina harului
Jerry Bridges

Zilele tale cele mai rele nu sunt niciodată atât de rele încât să nu poți fi atins de harul lui Dumnezeu. Iar zilele tale cele mai bune nu sunt niciodată atât de bune încât să nu ai nevoie de harul lui Dumnezeu.

Prețul nostru: 40,00 RON
Prețul tău: 40,00 RON

Dumnezeu este vrednic de încredere
Jerry Bridges
Prețul nostru: 5,00 RON
Prețul tău: 5,00 RON

Evanghelia pentru viata reala
Jerry Bridges

Evanghelia lui Isus Cristos este usa spre viata vesnica, insa ce schimbare produce ea dupa ce am intrat in Imparatia lui Dumnezeu? Jerry Bridges spune ca Evanghelia este forta motrice a umblarii noastre cu Dumnezeu. Desigur, ea este cheia pentru mantuirea noastra, dar este si puterea pentru progresul nostru zilnic in sfintenie.

Prețul nostru: 30,00 RON
Prețul tău: 30,00 RON

Harul care ne transformă
Jerry Bridges

Poate sună ciudat, dar în gândirea multor credincioşi, harul pare să fie epuizat în clipa mântuirii. De atunci încolo avem tendinţa să ne bazăm relaţia cu Dumnezeu pe eforturile şi performanţele noastre, nu pe harul Lui.

Prețul nostru: 40,00 RON
Prețul tău: 40,00 RON

Încrederea în Dumnezeu, chiar şi când viaţa aduce suferinţă
Jerry Bridges

De ce este mai uşor să-L asculţi pe Dumnezeu decât să ai încredere în El? Pentru că ni se pare logic să-L ascultăm pe Dumneze. În cele mai multe cazuri, legile Sale par rezonabile şi înţelepte.

Prețul nostru: 37,00 RON
Prețul tău: 37,00 RON

Categorii